註冊 微博

[問題] 長開 BT 傷機 ?

長開 BT 傷機 ? E-mail 此主題給朋友

我最近換左部電腦,E家日日都長開BT DOWNLOAD wii既 ISO檔 +  電視劇 , 一日起碼都down成gb,down完燒dvd出黎就即delete,請問對部機傷唔傷  ?  另外,我部電腦係用router,每秒都down250kb,個router會唔會好快玩完?

『   版 權 屬 本 人 所 有 , 不 得 引 用 ﹗﹗   』

TOP HOME

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 0

真好傷最好連機都唔開就夠長命

熱門搜尋: accounting 餐飲 系統 bar code

TOP HOME

引用:
原帖由 me*∼ 於 2007-12-21 05:09 PM 發表
我最近換左部電腦,E家日日都長開BT DOWNLOAD wii既 ISO檔 +  電視劇 , 一日起碼都down成gb,down完燒dvd出黎就即delete,請問對部機傷唔傷  ?  另外,我部電腦係用router,每秒都dow ...
部機本身係慢機 / 老爺既,
開 bt dl 得太利害,
會扯到部機透唔到氣,
新機問題不大,
但一次不要太多 任務 黎上下載,
分得太散,
會令 hdd 實際讀寫命中率下降得好利害,
至少要 keep 住 80幾個 %,
唔明既隻 hdd 好快玩完
...

Guyer The BioBooeted Armer Trading Figure # 01 終於揾到囉
期待出 # 03 u_u
湖人 24 ~
安室奈美惠-妳好正
舊電腦請捐給有需要既家庭/團體/社區中心

TOP HOME

最好用intel nic + 大buffer ram range + bt專用hdd
bt經router,有部份會因而升天

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購
忍一時風平浪靜,退一步海闊天空

TOP HOME

引用:
原帖由 泉水 於 2007-12-21 05:58 PM 發表
最好用intel nic + 大buffer ram range + bt專用hdd
都要好多錢
無言中....

TOP HOME

又姣又怕痛﹐怕傷機就用呢個啦....

http://www.superspeed.com/desktop/supercache.php

熱門搜尋: 泰拳 健身 器材

TOP HOME

引用:
原帖由 獨孤貓劍 於 2007-12-21 08:39 PM 發表
又姣又怕痛﹐怕傷機就用呢個啦....

http://www.superspeed.com/desktop/supercache.php
有用~
無言中....

TOP HOME

引用:
原帖由 泉水 於 2007-12-21 05:58 PM 發表
intel nic是?..

日本香港通販專頁-Rissoto
一切日本大型同人活動中販賣的物品,
日本通販網頁販賣的同人誌, 遊戲, CD各類物品,
日文版之書類, 雜誌, 小說等
絕版同人誌代尋, 日本YAHOO AUCTION代拍
什至日式服裝等委託均接受.
歡迎海外買家

TOP HOME

回覆 #8 shingokin 的帖子

呀柴....你唔係連咩係 nic 都唔知下麻...
本人之言論..請由家長陪同觀看...PG 家長指引
Toffee 永遠懷念 ~>_<~

TOP HOME

買張intel lan卡黎b爽好多

TOP HOME

傷hdd呱~.~

TOP HOME

引用:
原帖由 shingokin 於 2007-12-21 10:39 PM 發表

intel nic是?..

忍一時風平浪靜,退一步海闊天空

TOP HOME

泉水姐,你好有錢

無言中....

TOP HOME

用外置HDD la~~~300GB 都 $350 - $ 400 平~~~
囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧

TOP HOME

引用:
原帖由 doraemonho 於 2007-12-22 08:21 AM 發表
泉水姐,你好有錢
無野呀你,三舊零水張玩具Lan Card你就覺得人好有錢???

熱門搜尋: 長者 recruitment 家務 助理 translator
如有任何電腦上的問題,歡迎隨時聯絡我!只答只幫真正有問題的人,而唔係去教去幫連基本都未識既新人、懶人同蠢人!
大量實測數據資料供參考用!歡迎提交數據交流!

TOP HOME

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。